Героический Форум!

Цікаво. Вчені виявили можливе походження невловної темної енергії

Размещено by andriyl 
Цікаво. Вчені виявили можливе походження невловної темної енергії
16.02.2023 19:07
Міжнародна група вчених показала, що чорні діри є ймовірним джерелом темної енергії, яка становить до 70% Всесвіту.

Джерело: https://ostannipodii.com/a/202302/dzherelom-temnoyi-energiyi-mozhut-buti-chorni-diri-100028787/

Дослідження, вже опубліковане в The Astrophysical Journal і The Astrophysical Journal Letters, містить перший спостережний доказ того, що темна енергія пов'язує чорні діри з розширенням Всесвіту.

Якщо цей висновок підтвердиться, він може змінити наше уявлення про чорні діри, а також пояснити походження темної енергії у Всесвіті.

Вважається, що темна енергія є причиною того, що Всесвіт розширюється швидше в міру його старіння, незважаючи на те, що гравітаційне тяжіння між об'єктами повинно сповільнювати розширення.

Однак ця теорія ставиться під сумнів нашим розумінням чорних дір, які мають надзвичайно сильне гравітаційне тяжіння, якому важко протистояти, особливо в їхніх центрах.

Одним з пояснень цього може бути те, що чорні діри є джерелом темної енергії у вигляді енергії вакууму. Наприклад, тієї, що утворюється в результаті виробництва й знищення віртуальних частинок у античастинок у вічному циклі, який штовхає Всесвіт далі один від одного, незважаючи на це сильне гравітаційне тяжіння.

Щоб перевірити цю теорію, дослідники провели вимірювання чорних дір у стародавніх і сплячих галактиках, які показали, що ці монстри зростають більше, ніж враховують традиційні пояснення.

Результати також показують, що чорні діри набирають масу способом, який узгоджується з тим, що вони містять енергію вакууму, що є потенційним джерелом темної енергії.

Це дає змогу припустити, що на чорні діри може припадати загальна кількість темної енергії, відповідальної за прискорене розширення Всесвіту.

Роботу було проведено групою із 17 дослідників із 9 країн під керівництвом Гавайського університету, Імперського коледжу Лондона та STFC RAL Space.

Як вони вважають, отримані дані стали найважливішим кроком на шляху до розуміння далекого Всесвіту, а також мертвих галактик і чорних дір.
Извините, только зарегистрированные пользователи могут писать в данный форум.

Нажмите сюда, чтобы войти

Город-сам-себе-герой!
гор.справка
история 
музей 
галерея 
фонд 
АТС 
карты 
погода 
разное 
сервисы
общение 
юмор 
поиск у нас:
"и" "или"
НАШ САЙТ
WEB




2001-2024 ©