Измаильские новости

Ізмаїл став центром студентського антикорупційного руху

З 13 по 15 травня в Ізмаїльському державному гуманітарному університеті відбувся Всеукраїнський студентський антикорупційний форум. Організаторами форуму були лідери студентського самоврядування 19 університетів та активісти громадської організації «Студентське антикорупційне агентство».

Упродовж трьох днів біля 30 студентів брали участь у тренінгах, інтерактивних семінарах. Студентські лідери вивчали передовий досвід протидії корупції в вищих навчальних закладах та узгодили стратегічний план роботи студентських організацій.

Під керівництвом голови правління організації «Студентське антикорупційне агентство» Микити Андрєєва були обговорені статус, повноваження і методи роботи регіональних підрозділів, визначені ефективні механізми протидії корупції в вищих навчальних закладах.

Запрошені на захід експерти провели для студентів навчальні тренінги з командоутворення, організації діяльності консультативно-дорадчих органів, розробки проектів, проведення адвокаційних кампаній у вищих навчальних закладах.

Окремими питаннями розглядалися методи боротьби з корупційними виявами в навчальних закладах при вступі, поселенні в гуртожитки, під час навчального процесу, протидії втручанню адміністрації вишів у діяльність органів студентського самоврядування. Розглядалися питання викорінення такого явища, як плагіат, порушення адміністраціями чинних вимог щодо тендерних закупівель, надмірного впливу на процес формування системи органів студентського самоврядування.

Учасники форуму створили в соціальних мережах "зворотній звязок", електронну форму повідомлення про відомі факти корупції у системі вищої освіти. У разі таких звернень експерти оперативно аналізують факти про корупційні діяння та визначають можливі шляхи впливу на ситуацію.

Після завершення заходу активісти антикорупційного руху подякували ректору Ізмаїльського державного гуманітарного університету професору Ярославу Кічуку за гостинність, гарні умови роботи і відпочинку та прагнення університету відповідати сучасним вимогам і боротися з негативними корупційними проявами в галузі вищої освіти.

За інформаціюєю ІДГУ

Источник - Міністерство освіти і науки України
20.05.16 08:59
А. Сатюков

обсудить в гер.Форуме

13.05.16 08:24 Измаильский университет подписал соглашение о создании центра румынского языка и культуры

12.02.16 12:02 Рабочие более 5 часов сносили шестиметровый памятник Ленину на центральной площади Измаила

18.01.16 11:44 На ремонт морвокзалу в Ізмаїлі відверто розпиляли 26 мільйонів між співмешканками

16.01.16 12:22 Бессарабские румыны сделали свое предложение по переименованию улиц в Измаиле

03.12.15 17:32 Улица Героев Небесной Сотни и проспект Мира могут появиться в Измаиле

06.09.15 09:10 В Ізмаїльському загоні відкрили прикордонну комендатуру швидкого реагування

20.08.15 10:41 Измаил отмечает 70-летие памятника Суворову

21.07.15 08:27 Этнофестиваль с песнями на четырех языках прошел в Измаиле

12.06.15 12:36 Автотрассу Одесса-Рени спешно латают перед поездкой Михаила Саакашвили в Измаил

09.06.15 07:26 Парад вышиванок впервые прошел в Измаиле

Город-сам-себе-герой!
гор.справка
история 
музей 
галерея 
фонд 
АТС 
карты 
погода 
разное 
сервисы
общение 
юмор 
поиск у нас:
"и" "или"
НАШ САЙТ
WEB




2001-2024 ©