Героический Форум!

Хочу приготувати 2-3 смачних коктейлі

Размещено by Vovare 
Хочу приготувати 2-3 смачних коктейлі
27.05.2025 14:02
Наступної суботи збираємося з колегами на домашню вечірку, і я, не знаю як так вийшло, відповідальний за коктейль-бар ???? Але я ж не бармен, а звичайний бухгалтер, який максимум розводив сік з мінералкою. Хочу приготувати 2-3 смачних коктейлі, які будуть вражати смаком, але не вимагатимуть шейкера з срібла чи інгредієнтів із Франції. Мені б якісь покрокові рецепти з точними пропорціями (в мілілітрах, а не "трішки цього, трохи того") й чітким списком, що купити в магазині. Було б класно, щоб коктейлі були і алкогольні, і безалкогольні, бо в нас буде одна вагітна колега й один водій. Ну і щоб виглядали не гірше, ніж у барі. Хто що підкаже?
Re: Хочу приготувати 2-3 смачних коктейлі
Рецепт, який тобі точно зайде: «Західне сяйво». Алкогольна версія: 40 мл білого рому, 25 мл грейпфрутового соку, 20 мл гранатового сиропу, 10 мл соку лайма. Все збовтати в банці (якщо шейкера нема), налити в склянку хайбол, додати кубики льоду, прикрасити гілочкою розмарину. Безалкогольний варіант — заміни ром на газовану воду або тонік, смак теж кайфовий! Головне — дотримуйся пропорцій, бо занадто багато гранатового сиропу — і отримаєш солодке варення, а не коктейль. І ще лайфхак: роби кілька тестових порцій для себе заздалегідь — потренуйся, щоб знати, як реагують смаки.
Уточню, будь ласка: якщо я все роблю у банці, треба потім проціджувати, чи лід можна лишати? І ще — чи гранатовий сироп той, що «Grenadine», чи можна просто домашній сік? Хочу зробити все правильно, бо це мій дебют у барному ремеслі ????
27.05.2025 15:03
Видно, що підходиш до справи з душею! Якщо використовуєш банку замість шейкера, можеш не проціджувати, але лід краще класти вже в склянку, а не в ємність для змішування — так уникнеш надмірного розбавлення. Щодо сиропу: Grenadine — класика, саме його й варто взяти, бо він густий, має насичений смак і гарний колір. Домашній сік не дасть такого ефекту й буде занадто рідкий. До речі, якщо справді хочеш увійти в тему глибше й не обмежуватися лише одним рецептом — обов’язково заглянь рецепт https://bartenders.com.ua/ на сайті Bartenders. Це просто знахідка для всіх, хто хоче навчитися змішувати коктейлі, навіть якщо раніше тільки каву варив. Там є покрокові рецепти з фото, докладні описи інструментів, рекомендації по подачі, і що найважливіше — пропорції до мілілітра. Я сама час від часу звідти черпаю натхнення для нових міксів і подач. І так, у них навіть є розділ з безалкогольними коктейлями — ідеально для твоєї вечірки.

Изменения 2 раз. Последнее изменение в 31/05/2025 12:12 by Ivan781.
Извините, только зарегистрированные пользователи могут писать в данный форум.

Нажмите сюда, чтобы войти

Город-сам-себе-герой!
гор.справка
история 
музей 
галерея 
фонд 
АТС 
карты 
погода 
разное 
сервисы