Героический Форум!

Чим граніт кращий за звичайну бруківку?

Размещено by lexxeagle 
Чим граніт кращий за звичайну бруківку?
06.02.2023 07:07
Багато міст світу асоціюються з тим чи іншим будівельним матеріалом – наприклад, для Парижа це грубий вапняк, а Петербурга – граніт. Колись плити мощення із граніту використовувалися лише для важливих державних об'єктів чи будинків знаменитих персон, але тепер ці часи у минулому. Сьогодні кожен бажаючий може використати цей матеріал для свого будинку чи двору.

Плити мощення із граніту

Особливості мощення гранітними плитами
Саме у північній столиці стали вперше масово використовувати цей натуральний камінь. І лише через століття після початку застосування граніту, ним були вкриті майже всі тротуари та площі міста.

Важлива для дощового клімату якість гранітного каменю – висока стійкість до води. У ньому немає часу, куди вона могла б проникати, руйнуючи покриття з роками. Термін служби практично не обмежений.

Технологія мощення гранітними плитами виглядає так:

Розмітка передбачуваної ділянки обробки.
Вирівнювання основи.
Потужність плитами з граніту (на базі з сухої суміші, бетону або піску).
Оформлення кам'яних бордюрів.
Гранітний камінь чудово виглядає, якщо він обгалтований, тобто оброблений в барабані. В результаті кути стають більш обтічні, фактура та краї – менш різкими.

Переваги гранітних плит для мощення доріжок

Основні плюси граніту для оформлення доріжок та майданчиків:

Відмінний зовнішній вигляд завдяки оригінальній фактурі.
Висока стійкість, міцність вища, ніж у бетону.
Морозостійкість, вологостійкість.
Можливість повторного застосування – унікальна особливість матеріалів із натурального каменю. Бетонні плити при демонтажі завжди пошкоджуються, але якщо потрібно відремонтувати доріжку з граніту, достатньо закласти шви і підсипати монтажний шар.
Плити мощення з граніту окупаються швидше за бетонні, незважаючи на те, що початкові витрати вищі. Крім того, вони дуже екологічні та при цьому стійкі до впливу хімічних реагентів.

Розглянувши фото мощення такою плиткою, можна побачити, що кожен окремо взятий камінь має унікальну текстуру. Тому естетична сторона такого варіанта, гадаємо, не викликає запитань.

Варто пам'ятати, що для укладання гранітного матеріалу потрібні кваліфікованіші фахівці. Висуваються високі вимоги до щільності утрамбування піску, підготовки «подушки» основи. Особлива увага приділяється стикам.

Але, надавши перевагу плитам мощення з граніту, ви ніколи про це не пошкодуєте – ця покупка свідчить про дійсно високий статус власника і незмінно притягує захоплені погляди.

Придбати плити з граніту можна в компанії Гранум. Ми професійно займаємось виробництвом та продажем матеріалів з натурального каменю вже багато років, напрацювали базу постійних клієнтів. Будемо раді, якщо і ви приєднаєтесь до них. Просто залиште заявку на сайті, ми передзвонимо та домовимося про купівлю та доставку.
Джерело: https://b-granum.com/uk/
Извините, только зарегистрированные пользователи могут писать в данный форум.

Нажмите сюда, чтобы войти

Город-сам-себе-герой!
гор.справка
история 
музей 
галерея 
фонд 
АТС 
карты 
погода 
разное 
сервисы
общение 
юмор 
поиск у нас:
"и" "или"
НАШ САЙТ
WEB




2001-2024 ©