Героический Форум!Привет!
» Вход на форум
» Зарегистрироваться на форуме На главную страницу
>
Тема Питання щодо лікування зубаРазмещено by Nineli
Доброго дня. Хотіла б отримати пораду від тих, хто стикався із серйознішими проблемами з зубами. У мене доньці 10 років, і під час планового огляду стоматолог сказав, що є ризик ураження нерву в одному з молочних зубів, можливо, навіть доведеться робити більш складне лікування. Чесно кажучи, я ніколи не думала, що у дітей бувають такі процедури, адже завжди вважала, що молочні зуби лікують простіше. Чи був у когось подібний досвід? Дуже хвилююся, наскільки це болісно для дитини та чи варто дійсно робити таке лікування, якщо зуб все одно з часом випадатиме.
О, я вам скажу, у нас була майже така сама ситуація з сином! Теж виявили проблему неочікувано, бо нічого не боліло, просто пішли на огляд. Я тоді спочатку дуже переживав, бо думав, що дитина буде боятися і що сам процес страшний. Але лікар усе нормально пояснив, показав на знімку, де саме запалення, і чому треба втручатися. Найважливіше, що не можна чекати – бо навіть якщо зуб молочний, запалення може піти глибше і дати ускладнення. Нам зробили лікування під місцевим знеболенням, син переніс добре, а після цього навіть не скаржився на біль. Я б точно радив не відкладати.
Дякую за відповідь, стало трохи спокійніше. Але все одно є сумніви, бо дуже не хочеться зайвий раз мучити дитину. Скажіть, будь ласка, чи довго тривала сама процедура і чи були якісь ускладнення після неї? І ще цікаво, чи потрібен якийсь додатковий догляд за зубом після такого лікування, чи достатньо звичайної гігієни?
Процедура не була дуже довгою, нам робили десь за два відвідування, бо лікар хотів переконатися, що все чисто і без інфекції. Насправді це називається лікування каналів зуба https://rm.if.ua/service/likuvannya-kanaliv/ , і воно зовсім не так страшно, як здається на перший погляд. У дітей зазвичай усе проходить легше, ніж у дорослих, бо тканини ще більш м’які. Мій син теж боявся, але коли побачив, що йому просто роблять укол і він нічого не відчуває, то заспокоївся. Після процедури ніяких ускладнень не було, зуб зберегли, і він нормально виконував свою функцію до моменту природної зміни на постійний. Дуже важливо не затягувати, бо якщо залишити все як є, може виникнути запалення, яке зачепить і зачаток постійного зуба. Це вже набагато серйозніше. А догляд у нас був звичайний: чистити зуби двічі на день, стежити, щоб дитина не їла занадто тверде на той зуб перші кілька днів, а далі він нічим не відрізнявся від інших. Так що не переживайте, головне – знайти лікаря, якому довіряєте. ![]()
Я потрапив у Софіївська Борщагівка стоматологія https://www.uvi.dental/ за порадою друга і залишився приємно вражений. Тут сучасне обладнання і передові методи лікування, що робить процедури комфортними для будь-якого пацієнта. Лікарі уважні, завжди відповідають на всі питання і дають корисні поради. Атмосфера дуже затишна, і навіть маленькі діти не бояться. Тепер я можу сміливо радити цю стоматологію всім знайомим.
Я раджу стоматологію https://parodent.com.ua/, тут професійні лікарі і доволі доступні ціни. Вони допоможуть вам вирішити будь-які проблеми, що стосуються здорової усмішки. Извините, только зарегистрированные пользователи могут писать в данный форум. | ![]()
| |||||||||||||||||||||||||
| 2001-2026 © | ||||||||||||||||||||||||||
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|